Wat een jaar…

Op het moment van schrijven is het al meer dan een jaar geleden dat we het onwerkelijke bericht kregen dat wij als Nederland in een lockdown moesten. Een ingrijpende gebeurtenis in het leven van iedere Nederlander die tot de dag van vandaag nog steeds veel invloed heeft. Ook voor mij als kersverse eigenaar van Dinner Train.

Nadat ik het bedrijf in het najaar van 2019 heb overgenomen maakten we als team met Dinner Train mooie stappen, hadden we heel veel leuke gasten en een steeds verbeterende dienstverlening. Begin 2020 kwam het bericht over een intelligente lockdown en stond ook Dinner Train ineens stil, de timing had voor ons niet slechter kunnen zijn. In het begin had ik het idee dat het allemaal wel mee zou vallen. Na elke daling in besmettingen had ik de hoop weer op te kunnen starten maar niets is minder waar, juli werd september, september werd december en nu is het inmiddels Mei 2021.

Een tijd vol moeilijke beslissingen

2020 was een tijd vol moeilijke beslissingen en slapeloze nachten over hoe het verder moest met Dinner Train. Ik heb toentertijd de zware beslissing moeten nemen om op de gehele organisatie te bezuinigen toen duidelijk werd dat het niet bleef bij even in lockdown. Door het gebrek aan inkomsten en steun vanuit de overheid werd het extra lastig voor mij als jonge ondernemer om een toekomst route voor Dinner Train uit te stippelen. 

Ik had mijn eerste jaar als eigenaar van de Dinner Train heel anders voorgesteld dan zoals het nu voorlopen is, maar zoals het gezegde luidt, na regen komt zonneschijn en zo kijk ik er ook tegenaan, zonnig naar de toekomst en wat er allemaal in het verschiet ligt voor Dinner Train. 

Tijdens en na de eerste lockdown ben ik in overleg gegaan met mijn leveranciers om een aanbod neer te zetten waarmee ik rekening kon houden met de anderhalve meter afstand regel, goede airconditioning, boarden op het station en de juiste hygiënemaatregelen voor, tijdens en tussen de verschillende ritten in. Na maanden van overleg stond ik er in oktober 2020 helemaal klaar voor. De organisatie weer opgetuigd, een deel van mijn oude personeel weer aangenomen en klaar om weer fris van start te gaan. Op gepaste afstand natuurlijk maar een rendabele dienstverlening waar we achter staan.

Lockdown 2 gooide roet in het eten. Helaas werden wij wederom verplicht om onze exploitatie tijdelijk stop te zetten en kwamen wij weer niet in aanmerking voor steun van de overheid. Sinds dit moment kijken we op wekelijkse basis naar de ontwikkelingen en passen onze rittenplanning hierop aan. 

De toekomst van Dinner Train

Nu, ruim een jaar verder, heb ik weer goede hoop dat alles goedkomt voor de toekomst van Dinner Train. Het gevoel bekruipt me dat we aan het einde van deze pandemie zitten en wij, als team, kunnen niet wachten om weer van start te gaan. Ondanks de tegenslagen het afgelopen jaar, of wellicht dankzij, hebben wij er ontzettend veel zin in om ons gasten weer een uniek uitje te bieden aan boord van onze trein. We zitten boordevol ideeën en hebben al de nodige verbeteringen geïmplementeerd. 

Een nieuwe start

Wij hebben weer een nieuwe rittenplanning ingediend bij ProRail. We hebben er vertrouwen in dat we hiermee genoeg extra ruimte inbouwen bovenop de huidige verwachtingen. De volledige planning is beschikbaar op https://dinnertrain.eu. Wij hebben ook een nieuw item op de planning staan voor de donkere dagen, High Tea.

Uit de grond van mijn hart wil ik alle gasten die samen met ons hebben gewacht om weer met de Dinner Train mee te kunnen enorm bedanken. Zonder jullie geduld hadden wij het afgelopen jaar niet gered. 

– Tim Beltz –

initiatiefNEMER DINNER TRAIN

Dinner Train op station

Wij houden ten alle tijden de dan geldende maatregelen aan volgens het stappenplan wat de rijksoverheid beschikbaar stelt https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openingsplan