Skip to content
Tripadvisors Travelers' Choice 2023

PERSBERICHT

Dinner Train: Dineren in een rijdende trein ‘echt een uitje’

’s-Hertogenbosch, 17 november 2019

Wie eens op een bijzondere manier wil dineren, kan een plaats reserveren aan boord van de Dinner Train. „Onze gasten zien het echt als een uitje.”

Het merk en concept Dinner Train is eind augustus 2019 overgenomen, vertelt Tim Beltz van Train Charter Events. De vernieuwde Dinner Train 2.0 vertrok eind Oktober 2019 voor het eerst vanaf s’-Hertogenbosch en de reacties zijn overweldigend positief.

Het idee is simpel: je stapt aan boord van de trein en krijgt onderweg een diner geserveerd.  „Alles wordt bereid aan boord van de trein. Er is plek voor 130 gasten verdeeld over 4 rijtuigen met elk een eigen keuken”, zegt Beltz. „In het aantal gasten zijn we flexibel. We kunnen meer of minder rijtuigen aankoppelen.”                                                    

De trein maakt een rit van zo’n twee uur. De route kan per keer verschillen, de trein moet rekening houden met de bestaande dienstregeling. „Er kan altijd iets gebeuren waardoor we een andere route moeten rijden. Daarom vertellen wij bewust niet wat de route is. Wij moeten rekening houden met de andere gebruikers op het spoor.”

Machinisten

De treinen zijn speciaal omgebouwd om dienst te doen als Dinner Train. Ook zijn de machinisten zorgvuldig geselecteerd: ze moeten rustig rijden, maximaal 120 kilometer per uur. Dit om te voorkomen dat het eten en drinken door de trein zal schuiven bij een bocht of op een hobbelig gedeelte. „Je merkt er dan ook niks van als je achteruit rijdt. De treinen zijn helemaal ingericht op een rustige en aangename rit.”

”Mensen ervaren gezonde spanning, omdat het iets bijzonders is dat tot de verbeelding spreekt” 

Dinner Train 2.0

Het materiaal en de merknaam Dinner Train is eind Augustus 2019 overgenomen door Train Charter Events met de hulp van een aantal investeerders. Er is bewust gekozen om de merknaam Dinner Train te blijven voeren. Het dekt de lading perfect en de nieuwe eigenaar is ervan overtuigd dat zowel oude als nieuwe gasten snel gewend raken aan het vernieuwde concept. Het aantal steden waar de Dinner Train gasten ontvangt is teruggebracht naar 15 steden maar hier vertrekken zij wel meerdere malen in het jaar. Ook het menu en de service is onderhanden genomen.

„Door het terugbrengen van het aantal steden kunnen we ons beter focussen op het optimaliseren van de beleving aan boord van de trein”, vertelt Beltz. ” Onze gasten zien dit ook niet als enkel uit eten gaan. Het is echt een uitje. De sfeer in de trein is elke keer weer gezellig. Ook ervaren onze gasten gezonde spanning, omdat het iets bijzonders is dat tot de verbeelding spreekt.”

De eerste rit vertrekt rond 17.00 uur. Of er ook grapjes gemaakt worden als de trein vertraging oploopt? „Wij communiceren geen vertrektijd, maar spreken af hoe laat gasten op het station moeten zijn. Het is wel zo dat als we moeten vertrekken, we niet op de gasten kunnen wachten. Ze moeten dus echt op tijd op het perron zijn.”

Voor meer informatie over de geplande steden of om tickets te boeken kan iedereen terecht op: www.dinnertrain.eu